Vragen?
info@kijkaan.nl

Goed voorbereid aan de slag en nooit meer
voor verassingen komen te staan met Kijkaan!

Kijkaan.nl

Alles over veiligheid

Het verschil tussen S1, S2 en S3 werkschoenen

werkschoenen

Is het jou niet duidelijk wat voor soort werkschoenen je moet hebben voor jouw werk? Veiligheidsschoenen zijn vaak van groot belang in verschillende werkvelden. Hier zullen wij proberen voor jou de verschillen op een rijtje te zetten zodat jij een zo goed mogelijke keuze kunt maken!

S1 en S1P Werkschoenen

Werk jij in een magazijn, in de zorg, de horeca of houd jij je bezig met logistieke werkzaamheden? Dan kun je het beste kiezen voor minimaal schoenen met veiligheidsnormering S1 of S1P. Deze werkschoenen hebben een veiligheidsneus die beschermt tegen een druk van 200 Joule, hebben een gesloten hiel, een antistatische zool en nemen energie op in de hak. Schoenen met de S1P normering hebben hiernaast ook nog een onpenetreerbare tussenzool.

S2 Werkschoenen

Werk jij in de industrie, de agrarische sector, de metaalbewerking of voedselproductie? Dan kun je het beste kiezen voor minimaal schoenen met veiligheidsnormering S2. Deze schoenen hebben naast de eigenschappen die S1 veiligheidsschoenen ook hebben een verhoogde waterafstotendheid.

S3 Werkschoenen

Werk jij in de bouw of houd jij je bezig met sloopwerkzaamheden? Dan kun je het beste kiezen voor minimaal schoenen met veiligheidsnormering S3. Deze schoenen hebben naast de eigenschappen die S2 veiligheidsschoenen ook hebben een antislipprofiel en een onpenetreerbare tussenzool. Zo zul je niet uitglijden en kun je met een gerust hart in spijkers gaan staan!

ESD Veiligheidsschoenen

Deze veiligheidsnormeringen worden allemaal gebruikt voor werkschoenen, hier kan ook nog de norm ESD aan toegevoegd worden. Veiligheidsschoenen met extra normering ESD creëren vrijwel geen extra statische elektriciteit, en zijn dus ideaal als je werkt met elektronische apparatuur.

S4 en S5 Werklaarzen

Naast deze normen bestaan ook nog de S4 en S5 normeringen, deze worden enkel gebruikt voor werklaarzen. Werklaarzen met een S4 normering voldoen aan dezelfde eigenschappen als S2 werkschoenen. Werklaarzen met een S5 normering voldoen aan dezelfde eigenschappen als S3 werkschoenen. Daarnaast is bij beide normeringen de verhoogde waterafstotendheid over het algemeen ook echt volledig waterdicht. Dit maakt de laarzen handig als jij je bezig houdt met schoonmaakwerkzaamheden of als je bijvoorbeeld in de agrarische sector werkt.

Laat een reactie achter